IZVJEŠTAJ O ICNAB-ovoj AKCIJI ZA POMOĆ HOUSTONU POVODOM URAGANA HARVEY

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Phoenix, AZ: Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je prvi dan kurban bajrama u svim džematima organizirala sergiju povodom katastrofalnih poplava u Houstonu. Sergija je namijenjena za potrebe našeg džemata u Houstou čija je džamija potopljena, kao i za sve ljude koji su pogođeni ovom katastrofom. Podjelu sredstava komisijski će izvršit džematki odbor našeg džemata u Houstonu prema prioritetima.

Ovom prilikom želimo obavijestiti javnost da je ICNAB odmah po prijemu informacija o stanju u Houstonu odvojio $ 10,000.00 iz svog budžeta. Također, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, saznavši za stanje u Houstonu, donio je hitnu odluku da se pomogne naš džemat i džematlije u Houstonu, te je prosljedio ICNAB-u značajna sredstva u iznosu od $ 20,000.00 kako bi se direktno solidarisali sa našim džematom i džematlijama u Houstonu. Džemati ICNAB-a su putem sergije prikupili ukupno$ 67.868.00 i CAD 2,500.00 te je suma koja će se proslijeiditi u Houston cca $ 99,872.00.

Cijeli izvještaj možete pogledati ovdje.

Nedugo nakon uragan Harvey, Florida je također bila pogođena uraganom Irma. Prva prognoza uragana Irma je ukazivala na veću katastrofu nego u Houstonu ali Allahovom voljom, prošlo je sa mnogo manje posljedica, ali ipak su nastala određena oštećenja i poteškoće za stanovništvo Floride. Dva džemata ICNAB-a na Floridi, Pinnelas Park i Jacksonvill otvorili su svoja vrata za potrebe džematlija koji su se susreli sa određenim problemima prouzrokovanim uraganom Irma, a ponajviše nestankom struje, te je ICNAB za tu namjeru interventnom odlukom odlučio da dodijeli sredstva od po $ 5,000.00 za džemate u Pinnelas PArku i JAcksonvillu kako bi pokrili svoje eventualne troškove te pomogli džematlije prema prioritetima kojima je pomoć bila potrebna.

Ovom prilikom Vam također donosimo i pregled uplata po džematima ICNAB-a te naglašavamo da još uvijek nije kasno da se prikupljena sredstva pošalju ICNAB-u kako bi se prijeko potrebna sredstva čim prije porslijedila za Houston.

Također koristimo priliku da se zahvalimo svim džematima ICNAB-a, džematlijama i svim dobrim ljudima na sprovedenoj akciji, kao i Rijasetu IZ-e u BiH koji je ovim činom pokazao istinsku brigu za svojim članovima.

Cijeli izvještaj možete pogledati ovdje.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3