Ljetna škola islama “Mala medresa 2015”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ljetna škola islama “Mala medresa” je projekat koji već nekoliko godina zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i medresa “Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom kod Visokog. Ovaj projekat će, ako Bog da, zaživiti i slijedeće godine u periodu od 21. jula do 3. avgusta 2015. godine, a i ovaj put je planiran bogat edukativni i rekreacioni program.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice, što omogućava savremeno, raznovrsno i interaktivno prenošenje znanja i vještina.

Ovdje možete preuzeti

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz naše džemate, a do tad možete pogledati video sa prijašnje ljetne škole https://www.youtube.com/watch?v=Ia5bzh7Y2NM

Korisni linkovi:

Brošura

Video prezentacija

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.