Ljetna škola islama “Mala medresa 2015”

Ljetna škola islama “Mala medresa” je projekat koji već nekoliko godina zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i medresa “Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom kod Visokog. Ovaj projekat će, ako Bog da, zaživiti i slijedeće godine u periodu od 21. jula do 3. avgusta 2015. godine, a i ovaj put je planiran bogat edukativni i rekreacioni program.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice, što omogućava savremeno, raznovrsno i interaktivno prenošenje znanja i vještina.

Ovdje možete preuzeti

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz naše džemate, a do tad možete pogledati video sa prijašnje ljetne škole https://www.youtube.com/watch?v=Ia5bzh7Y2NM

Korisni linkovi:

Brošura

Video prezentacija

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.