Ljetna škola islama “Mala Medresa 2019”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on emailLjetna škola “Mala medresa” je projekat koji zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike medresa “Osman ef. Redžović“. Pokrenut je 2013.g. s ciljem da se omladina (tinejdžeri) sa područja Sjeverne Amerike više upoznaju sa kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

Mala Medresa” se organizuje tokom ljetnog raspusta u medresi “Osman ef. Redžović” u Čajangradu (Visoko), a cijeli program traje 15 dana. Predstojeća “Mala medresa” realizirat će se, ako Bog da, u periodu od 30. juna do 14. jula 2019. godine.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Prošlogodišnji program je imao maksimalan broj učesnika, a neki koji su htjeli nisu mogli biti dio programa zbog nedostatka kapaciteta. Stoga je odlučeno da se proces prijave djelimično promjeni da bi se zahtjevi i potrebe programa maksimalno iskoristili. Sve prijave primljene do 31. januara će se prijave evaluirati prema prioritetima i ustanovljenim kriterijama (na primjer: polaznici trebaju biti od 14 – 18 godina). Početkom februara svi primljeni kandidati će biti obavješteni, a ako bude slobodnih mjesta rok za prijave će biti produžen.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz naše džemate, a do tad možete ispuniti formular za prijavu ili poslati pitanje namalamedresa@icnab.com, Pozivamo omladinu da iskoriste ovu priliku i da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći.


KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3