Search
Close this search box.

Martovska umra u organizaciji IZBSA – 2022. godine

Allahovom voljom, Časna mjesta u Mekki i Medini su otvorena za sve hodočasnike, te Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike organizuje odlazak na martovsku umru.

Odlazak je, ako Bog da, planiran za 17. mart 2022. godine, dok je povratak planiran za26. mart 2022.godine. Cijena aranžmana za trokrevetne sobe sa doručkom iznosi $2,840.

Boravak je prve tri noći rezervisan u Medini u hotelu Dallah Taibah, a narednih pet noći u Mekki u hotelu Dar Al Aiman. Tokom boravka organizovana je posjeta historijskih mjesta u Mekki i Medini. Samo osobe koje su vakcinisane za COVID-a 19 će moći ići da obave umru, a oni koji su po povratku ipak pozitivni će morati da obezbijede dodatni boravak u hotelu i povratak o svom trošku.

Prijave su u toku i mogu se vršiti do popune mjesta. Američki državljani za prijavu trebaju poslati skeniranu prvu stranicu pasoša i skeniranu sliku za pasoš na hadz@izbsa.com. Oni koji imaju samo bosanski pasoš, trebaju imati i zelenu kartu. Sve ostale informacije vezane za umru se mogu dobiti kod Ismet ef Zejnelovića na telefon 678-614-3999 ili email hadz@izbsa.com .

“Hadž i umru u ime Allaha izvršite…“ (El-Bekare: 196)

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA