Međureligijski ručak – Bosnian Islamic Association of Utica

Bosnian Islamic Association of Utica (Gradska džamija u Utici) je bila domaćin redovnog mjesečnog međureligijskog druženja je održanog u srijedu 6. septembra 2016. godine. Interfaith Coalition of Greater Utica – ICGU (Međureligijska koalicija grada Utica) prve srijede u mjesecu pravi ručak i ujedno posjetu nekoj zajednici u Utici i na taj način se svi zainteresovani mogu bolje upoznati sa djelovanjem i aktivnostima te zajednice.

Septembar je bio mjesec u kome su mnogobrojni aktivisti i simpatizeri ovih susreta posjetili naš džemat i dobili osnovne informacije o našoj zajednici, džamiji, aktivnostima i vrijednostima islama. Nakon što je imam džemata Amsal ef. Memić imao kraće obraćanje i govorio o džematu, islamu i porukama hadža kao aktuelnog događaja važnog za muslimane, prisutni su imali i razna pitanja na koja su dobili odgovor a razgovor se nastavio u prostorijama restorana našeg džemata uz ručak.

Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti pored članova ICGU-a i vjernike iz Cooperstown-a s kojima naš džemat ima prijateljske odnose.

Amsal Memić

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.