Mevludski program u džematu BICC – Ĉikago

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povodom mjeseca rođenja posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, alejhis-selam, u subotu 26. decembra 2015. u džematu BICC upriličen je mevludski program kojemu je prisustvovao veliki broj džematlija. Pored velikog broja džematlija iz našeg džemata mevludu su prisustvovali i gosti iz bratskog džemata ICC Northbrook na čelu sa dr. Hazimom ef. Fazlićem, koji se prisutnima obratio nadahnutim vazom i nasihatom.

Posebne pohvale imam hfz. Mešić uputio je članicama omladinske grupe ”Bosnian Youth of Chicago”, Almiri Ahmetović, Jasmini Ejupović, Amini Hodžić i Eminii Malić, koje su se pobrinule da ovom prilikom djeca i ostali prisutni dobiju prigodne poklone.

Mevludski program posebno su ukrasila djeca iz mekteba: Amin Krličević, HanaDautović, Belma Cerić, Amir Orman, Merjem Mešić, Selma Šorlija, Tarik Fale, Adnan Mujanović, Belma Orman, Amir Mezit, Nejra Ramadani, Enida Kolečić, Medina Nezirić, Lejla Abazović, Haris Omerović i Elina Kopić. Oni sus e potrudili da za ovu priliku prouče nekoliko sureta i izrecituju nekoliko recitacija.

Da ovogodišnji mevludski program ostane u sjećanju svima nama pobrinuo se profesionalni fotograf, naš džematlija Samir Biščević, koji je sve to fino zabilježio.

Druženje je nastavljeno u kafeteriji džemata u gdje je ženski dio džemata obezbijedio hranu, kolače i sokove, tako da je ovo večer bilo istinski mehabbet i muhabbet. Da nam Allah ukabuli.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3