Search
Close this search box.

Mladi čuvaju duh džemata provodeći  noć u džamiji tokom Ramazana!

U subotu, 23. marta 2024. godine, u Bosnian Islamic Centru u St. Louisu, održan je iftar za mlade. Ovaj iftar je organiziran s ciljem okupljanja mladih članova džemata.

Organizacija iftara bila je izuzetno uspješna zahvaljujući predanosti i trudu mladih volontera. Mladi su se potrudili osigurati dovoljno hrane i pića za sve prisutne, uključujući tradicionalna jela.

Nakon teravih namaza, održan je inspirativan i značajan razgovor sa Lejlom Sehić, studenticom koja je osnovala “The Bosnian Dream Project” nakon teškog zivotnog događaja. Uz Lejlu, prisustvovala i Mea Kundurovic, psiholog i well-being coach. Razgovor je bio fokusiran na identitet i motivaciju, te je pružio učesnicima priliku da čuju inspirativne priče i podijele svoja iskustva. Razgovor je bio organiziran na incijativu  Amine Turnadžic  Selimović, koja se takodjer obratila mladima.

Poslije razgovora nastavili smo sa omladinskim “all-nighterom”, gdje mladi provode noć u džamiji u duhovnoj i edukativnoj atmosferi. Program uključuje razne aktivnosti kao što su stoni tenis, radionice, pikado, fudbal, futsal, nocni-namz, islamski kviz s posebnim nagradama, hrvanje, kao i pripremu sehura prije zore. Također, organiziraju se diskusije o važnim temama.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA