Moj put na Hadž

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kako su avioni iz raznih americkih gradova slijetali na njujorski aerodrom JFK, tako se Ismet Ef. Zejnilovic sve vise radovao. Spisak koji je drzao u ruci popunjavao se prema broju 60 – koliko hadzija ove godine u organizaciji Islamske asocijacije ICNAB putuje da obavi ovu lijepu islamsku duznost.

A na aerodromu guzva. Terminal 1 pun hadzija raznih boja i nacija. Nase hadzije traze jedni druge i krecu veselo ka salteru saudijske avio kompanije gdje predajemo kofer i dobijamo karte i potrebne informacije. Do leta ovog trenutka ima jos skoro tri sata. Mi pusaci imamo dovoljno vremena da jos koju zapalimo uz skoro obaveznu “Starbucks” kahvu koja se srecom nasla u blizini.

Utom je doslo i vrijeme da se krene ka gejtu. Odlicno organizirana sluzba aerodromske sigurnosti doprinjela je tome da smo i taj dio “posla” obavili za samo 15 minuta.

Ovaj tekst zavrsava da pisem na telefonu samo sahat vremena pred polijetanje.

Oko mene neki od hadzija vec dremucka udobno opusteni u aerdromskoj fotelji. Prepoznajem Jasmina ef. Latifovica iz Pinellas parka na Floridi. Pogledom trazi mjesto na aerodromu gdje ce sa nekim dzematlijama obaviti aksam namaz. Pridruzujem se njima i od srca vas sellamim sa JFK aerodroma.

FOTO GALERIJA

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3