Na mezaru Ćamila ef. Avdića

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Čikaški imami (hfz. Muriz Mešić, dr. Senad Agić i dr. Hazim Fazlić) u ponedjeljak, 6. augusta 2018.godine (24. Zul-ka’de 1439.h.g.) posjetili su mezar našeg velikana i alima, rahmetli Ćamila ef. Avdića, i proučili mu Fatihu.

Ćamil ef. Avdić je preselio davne 1979.godine, ali sjećanje na njega i njegova djela još uvijek traju. Njegov mezar namazi se u okviru Memorial Park Cemetery-ja u gradiću Skokie, sjevernom predgrađu Čikaga. Ono što je interesantno na ovim slikama jeste, nijedan od ove trojice imama nije upoznao Ćamila ef. Avdića lično, no jesu o njemu učili i saznavali kroz njegove radove i pisana djela.

Ćamil ef. Avdić zaslužuje mnogo veću pažnju sviju nas, a za početak obaveza nam je sjećati ga se u dovama i podjećati na njegovu misiju.

Pozivamo svakog čitatelja ovog teksta da pred njegovu dušu prouči suru El-Fatiha.

* * *

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i ove godine dodjeljuje priznanje “Ćamil ef. Avdić” pravnim ili fizičkim licima “koji su svojim radom i odnosom prema radu doprinjeli ugledu Islamu i Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike…” Više o ovom priznanju čitajte na ovom linku:

http://www.icnab.com/index.php/8-izbsa/823-konkurs-za-dodjelu-prizanja-camil-ef-avdic-2018

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.