Obavještenje vezano za umru u organizaciji ICNAB-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ured za hadždž i umru Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike obavještava sve naše članove da zbog sigurnosnih razloga u regionu Bliskog Istoka otkazujemo decembarsku umru, te najavljujemo da ćemo planiranu ‘umru, uz Allahovu pomoć, obaviti sredinom mjeseca marta 2016.godine. O tome ćemo Vas više obavijestiti u narednim danima, ako Bog da.

Upućujemo izvinjenje svima onima koji su već izvršili rezervacije za decembarsku umru i molimo ih za razumijevanje okolnosti koje su doprinijele da ‘umru prolongiramo. Želja Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike jeste da svim našim članovima obezbijedi najbolje uslove za obavljanje hadža i ‘umre, što svakako podrazumijeva i sigurnosni aspekt.

Mi smo svakodnevno pratili informacije iz navedenog regiona i ovu odluku donosimo sa osjećajem žaljenja zbog svih onih koji su ‘umru planirali u ovom periodu, a nisu bili u stanju da je obave. Ipak, posjeta časnim mjestima, Mesdžidul-haremu u Mekki i Poslanikovoj džamiji u Medini, dolazi isključivo s pozivom i uz dozvolu Uzvišenog Allaha.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3