Održan međureligijski dijalog u Des Moines, IA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U Zion Luteran crkvi u nedjelju, 21. januara 2018 godine, održan je drugi po redu međureligijski dijalog, na temu “Blagdani u Islamu i Kršćanstvu”.

Program je započeo sa zajedničkom večerom, a nakon toga je otvorena tribina.Dovu prije večere je proučio Imam hafiz Nermin ef. Spahić, a na kraju jela Pastor John Kline. Uvodnu riječ na početku programa je uputio moderator profesor Nick Venditti, govoreći o važnosti i idejama kojima se Isus/ Isa alejhi selam vodio, a to je “Ljubi bližnjeg svoga”, kao i kur’anskom principu “Razgovarati na najljepši način”.

Na temu islamski blagdani govorio je Imam IKC-Bošnjak hafz Nermin ef. Spahić, a o kršćanskim blagdanima govorio je Pastor John Kline. Nakon zavšenih prezentacija, učesnici ovog programa imali su priliku da postave i pitanja koja se tiču ove tematike. U prelijepom okruženju i predivnoj atmosferi, razgovaralo se uz osjećaj ljubavi i poštovanja. Lijepo je bilo osjetiti draž i ljepotu vjerske tolerancije i uvažavanja, te pokazati da se može zajedno.

Molim Uzvišenog Allaha dž.š., da nam podari snagu vjere u duhu tolerancije i razumijevanja, i da nas uputi na činjenja dobra, i na dobroti da gradimo svoj odnos u društvu u kojem živimo. Amin!

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.