Održana 11. redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, dr. Sabahudia-ef. Ćemana održana je redovna sjednica Izvršnog odobra (IO) Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi (IZBSA) na kojoj je koordinator Glavne izborne komisije IZBSA Damir Husamović podnio izvještaj o dosadšnjim aktivnostima u zajednici po pitanju održavanja izbora. Glavni imami medžlisa su također podijelili svoja iskustva sa dosadašnjim tokom održavanja izbora i izraženo je zadovoljstvo sa urađenim do sada, te se očekuje oko polovine decembra da se sprovedu izbori i u preostalim džematima.

Izvršni odbor je također razgovarao o ilmihalima koji su došli na prostor Sjeverne Amerike i koji se distribuiraju po džematima ovih dana, te je određena i cijena udžbenika shodno troškovima izrade, štampanja i transporta ilmihala iz Bosne i Hercegovine, a džemati će se uskoro upoznati sa cijenom.

Muaz-ef. Redžić je upoznao IO o Monografiji IZBSA koja je u procesu izrade i šta je do sada urađeno. Očekuje se izdavanje Monografije IZBSA u 2023. godini.

Također se razgovaralo o mektebskim takmičenjima i omladinskim druženjima medžlisa te planovima za 2023. godinu o čemu će glavni imami informisati imame i džemate na svom prostoru. Muftija je također upoznao IO o radovima na vakufu u DC-u te se uz manje neočekivane zastoje isti nastavljaju. Muris-ef. Neimarlija i Eldin-ef. Suša su informisali IO o planiranim Susretima Bošnjaka medžlisa III, odnosno Susretima omladine medžlisa IV koji će se održati u Albany-u i Atlanti u naredna dva vikenda.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima te je donio nekoliko odluka i zaključaka o kojime će se javnost uskoro upoznati.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3