Search
Close this search box.

Održana 11. redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Pod predsjedavanjem muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, dr. Sabahudia-ef. Ćemana održana je redovna sjednica Izvršnog odobra (IO) Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi (IZBSA) na kojoj je koordinator Glavne izborne komisije IZBSA Damir Husamović podnio izvještaj o dosadšnjim aktivnostima u zajednici po pitanju održavanja izbora. Glavni imami medžlisa su također podijelili svoja iskustva sa dosadašnjim tokom održavanja izbora i izraženo je zadovoljstvo sa urađenim do sada, te se očekuje oko polovine decembra da se sprovedu izbori i u preostalim džematima.

Izvršni odbor je također razgovarao o ilmihalima koji su došli na prostor Sjeverne Amerike i koji se distribuiraju po džematima ovih dana, te je određena i cijena udžbenika shodno troškovima izrade, štampanja i transporta ilmihala iz Bosne i Hercegovine, a džemati će se uskoro upoznati sa cijenom.

Muaz-ef. Redžić je upoznao IO o Monografiji IZBSA koja je u procesu izrade i šta je do sada urađeno. Očekuje se izdavanje Monografije IZBSA u 2023. godini.

Također se razgovaralo o mektebskim takmičenjima i omladinskim druženjima medžlisa te planovima za 2023. godinu o čemu će glavni imami informisati imame i džemate na svom prostoru. Muftija je također upoznao IO o radovima na vakufu u DC-u te se uz manje neočekivane zastoje isti nastavljaju. Muris-ef. Neimarlija i Eldin-ef. Suša su informisali IO o planiranim Susretima Bošnjaka medžlisa III, odnosno Susretima omladine medžlisa IV koji će se održati u Albany-u i Atlanti u naredna dva vikenda.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima te je donio nekoliko odluka i zaključaka o kojime će se javnost uskoro upoznati.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA