Održana 2. redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA u 2020. godini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Druga redovna sjednica održana je večeras u novom sazivu, uz prisustvo novog člana IO Muhameda Čauševića ispred Medžlisa I kojem je muftija Sabahudin ef. Ćeman zaželio uspješan rad na ovoj odgovornoj funkciji. Na sjednici su glavni imami podnijeli izvještaje sa prethodnih skupština medžlisa te iznijeli odluke i zaključke koje su na istima donesene. Opće je zadovoljstvo sa održanih skupština te su pohvaljeni rezultati na istima kao i prisustvo velikog broja delegata i džemata. Također su saopšteni i preliminarni rezultati sa Fundraisinga za vakuf u Washington D.C. gdje je sa četiri medžlia prijavljeno ukupno oko $439,000.00.

Na osnovu zaključaka sa skupština medžlisa, dati su prijedlozi za formiranje dnevnog reda redovne skupštine IZBSA koja će se održati u Des Moinesu 28. marta 2020. godine. Dr. Hazim ef. Fazlić, predsjednik skupštine IZBSA je pripremio dnevni red te će isti uskoro sa potrebnim matrijalima i pozivom biti proslijeđen svim delegatima skupštine IZBSA.

IO je raspravljao o predstojećem ramazanu te pripremama za ramazan. Sekretar IZBSA je obavijestio članove IO da su blokovi za Zekat i Sadekatu-l-fitr u pripremi i da su džemati ove godine trebovali ukupno 21 ramazanskog imama za koje će se u narednim danima početi raditi vize.

Ismet ef. je podnio izvještaj o aktivnostima za martovsku Umru i Hadž te su prijave u toku.

Također je podnešen izvještaj o pripremama za Inauguraciju muftije te su doneseni i drugi zaključci i odluke za još uspješniji rad IZBSA.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu