Održana 3. redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA u 2020. godini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Na večerašnjoj sjednici IO-a u prisustvu i predsjednika Skupštine IZBSA dr. Hazim ef. Fazlića potvrđen je dnevni red za predstojeću skupštinu kao i satnica održavanja iste. Materijali za skupštinu kao i satnica će biti uredno dostavljena ovogodišnjim delegatima.

Sekretar IZBSA Mirnes ef. Lemeš je podnio izvještaj o aktivnostima za ramazan kao i prepiremama koje su u toku za dovođenje ramazanskih imama, njih 21, sejjar vaiza za medžlise kao i blokovima za zekat i sadekat-l-fitr.

Šef Ureda za vjerske poslove hafiz Muriz ef. Mešić je također prisustvovao sjednici te je IO-a iznio detaljan plan održavanja seminara za predstavnike džemata kao i za imame koji će se održati u sklopu skupštine IZBSA u Des Moinesu. Ovogodišnji gost na seminaru će ako Bog da biti profesor sa Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu Mustafa Hasani, a izlagači će biti i Muftija Sabahudin ef. Ćeman , dr. Hazim ef. Fazlić i hafiz Muriz ef. Mešić.

Muftija Sabahudin Ćeman se još jednom zahvalio članovima IO-a kao i OO na naporima koji su učinjeni za organizaciju i realizaciju inauguracije na visokom nivou kao i svim imamima, predstavnicima džemata i gostima koji su došli.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima vezanim za rad zajednice i njeno unapređenje te s donesene i druge odluke i zaključci.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3