Održana 5. redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Pod predsjedavanjem muftije dr. Sabahudia-ef. Ćemana održana je 5. redovna sjednica IO-a IZBSA. Pored članova IO-a istoj su prisustvovali predsejdnik skupštine IZBSA dr. Hazim-ef. Fazlić  i potpredsjednik Abid Talić.

Hazim-ef. i Abid su upoznali IO-a o pripremama za predstojeću Skupštinu IZBSA koja će se održati 14. maja u Des Moinesu, i seminar za predstavnike džemata i imame koji će se održati 15. maja također u Des Moinesu. Konstatovano je da su domaćini spremni i da se još radi na sitnim detaljima te su zaželjeli svim toplu dobrodošlicu. Delegati Skupštine i i mami koli dolaze na seminar će biti upoznati sa potrebnim informacijama za smještaj, prevoz i ostalim potrebnim detaljima na vrijeme.

Izvršni odbor je prošao još jednom kroz materijale koji će se naći na dnevnom redu skupštine te su se zahvalili svima koji rade proteklo vrijeme na samoj organizaciji Skupštine kako bi ona protekla u najboljem redu.

Glavni imami medžlisa kao i predstavnici medžlisa iz reda džematlija su podnijeli kratke izvještaje o ramazanskim aktivnsotima. Svi su jednoglasni da je ovaj ramazan protekao u jako lijepoj atmosferi, uz prepune džamije te da je posjećenost džamijama i progrmaima općenito bila na rekordnom nivou.

Također je podnešen izvještaj o aktivnosti za predstojeće Susrete Bošnjaka koji će se ako Bog da održati u Denveru od 2. do 5. septembra 2022. godine. Aktivno e radi na organizaciji Susreta, a detalji samog programa kao i gostiju će uskoro biti dostupni i široj javnosti. IO je raspravljao i o nekoliko drugih zahtjeva o kojima će članovi Odbora podnositelje i upoznati.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.