Održana 7. redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije IZBSA Sabahudin ef. Ćemana, u utorak je održana redovna sjednica Izvršnog odbora. Na samom početku Organizacioni odbor Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike je podnio izvještaj IO-u o pripremama za Susrete koji će se održati u Denveru od 2. do 4. septembra 2022. godine.

IO je obavješten da su gotovo sve pripreme finalizirane i da se prema rezervacijama hotela i karata za
Svečanu večeru očekuje veliki broj Bošnjaka. Također su svoj dolazak potvrdili svi gosti i predavači koji su ove godine planirani na Susretima.

Muftija je informisao prisutne o aktivnostima u proteklom mjesecu u BiH; Izrada dvojezičnih ilmihala za područje IZBSA su pri završetku štampanja i radi se na transportu istih na područje Sjeverne Amerike. Rijaset IZ-e u BiH je troškove štampanja ilmihala preuzeo na sebe u vidu podrške radu IZBSA.

IO je informisan o projektu „Mala medresa“ koji je nakon pauze od dvije godine uspješno realizovan u Medresi „Osman ef. Redžoviić“. Boravak djece sa prostora Sjeverne Amerike u medresi je protekao u najboljem redu, a prema riječima osoblja medrese, polaznici ljetne škole su bili do sada najbolja grupa polaznika.

Sekretar IZBSA Mirnes ef. Lemeš je podnio izvještaj o protekloj akciji kurbana koja je bila veoma uspješna i ove godine. Na prostoru Sjeverne Amerike ukupljeno je 2617 kurbana koji su realizovani preko IZ-e u BiH.

Također, IO je informaisan da je potpisan ugovor sa izvođačem radova na vakufu u DC te se očekuje okončanje renoviranja zgrade najkasnije krajem oktobra ove godine.

IO je razmartao i nekoliko drugih pitanja vezana za rad i projekte zajednice, o čemu ćemo
javnost na vrijeme upoznati.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3