Održana 8. redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U utorak 13. septembra 2022. godine pod predsjedavanjem muftije IZBSA dr. Sabahudin-ef. Ćemana održana je 8.redovna sjednica IO-a na kojoj je muftija upoznao IO o statusu jednoobraznih ilmihala kao i samom transportu istih, koji se očekuju u mjesecu oktobru ove godine, kako bi se distribuirali po džematima.


Glavni mami medžlisa će do kraja septembra podnijeti izvještaj o organizaciji mektebske nastave i upisu polaznika, te je dogovoreno da se pokrene online mektebska pouka za djecu u džematima koji trenutno nemaju imame ili muallime.

Izvršni odbor je, na osnovu ranijih zaključaka Skupštine IZBSA o jedinstvenim izborima, razgovarao o organizaciji izbora na nivou IZBSA za decembar mjesec ove godine. U narednom periodu će se formirati izbone komisije na nivou muftijstva i medžlisa te će se proslijediti instrukcije za sprovedbu izbora u džematima.

Organizacioni odbor je podnio izvještaj o organizaciji proteklih Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike u Denveru. Konstatovano je da su Susreti protekli u jako dobroj organizaciji sa mnoštvom kvalitetnog sadržaja, te da su ovo bili najposjećeniji Susreti u organizacii IZBSA.

Muftija je također upoznao IO o statusu radova na vakufu u D.C.-u gdje se trenutno radi na framingu. Završetak radova ovom dinamikom se očekuje krajem mejseca oktobra.

Sekretar IZBSA je prezentovao ponudu za ovogodišnju decembarsku umru ispred IZBSA. U narednih nekoliko dana sve informacije će biti dostupne javnosti te će se početi primati prijave zainteresiranih.

Glavni imami su iznijeli plan aktivnosti povodom mjeseca Polsanika tokom kojeg će se održati centralne mevlduske manifestacije na prostoru svakog medžlisa, a o čemu će se javnost na vrijeme upoznati.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima te sudoneseni potrebni zaključci i odluke.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3