Održana 9. redovna sjednica Izvršnog odobra IZBSA

Pod predsjedavanjem muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) dr. Sabahudina-ef. Ćemana, jučer je održana 9. redovna sjednica Izvršnog odbora (IO) na kojoj se razgovaralo o predstojećim izborima na nivou IZBSA. IO je formirao Glavnu izbornu komisiju na nivou muftijstva te su izabrane i izborne komisije na nivou medžlisa. Ispred IO-a će doći dopis svim džematima o raspisivanju i sprovedbi izbora sa imenima osoba u komisijama kao i detaljnim instrukcijama o sprovedbi izbora.

Glavni imami medžlisa su podnijeli izvještaj o mektebskoj nastavi te broju upisane djece kao i pripremama za održavanje centralnih mevludskih manifestacija na medžlisima. Muaz.ef. je iznio plan izdrade monografije IZBSA koja će se raditi u narednom periodu a povodom 20 godina od zvaničnog formiranja Islamske zajednice u Sjevernoj Americi.

 Sekretar IZBSA, Mirnes Lemeš, je upoznao IO o radu Fondacije „Ljiljan“ i pripremma za raspisivanje konkursa 15. oktobra za stipendiranje studenta u domovini za školsku 2022./2023. godinu. Sekretar je također podnio izvještaj o pripremama za ovogodišnju decembarsku umru te je napomenuo da je rok za prijave 15. oktobar 2022. godine. Do dana održavanja sjednice bilo je 30 prijava za umru.

Na kraju sjednice, muftija je upoznao IO o radovima na vakufu u Washington D.C.-u koji idu planiranom dinamoikom te smo sveukupno zadovoljni dosadašnjim radovima. Također je upoznao IO o planiranom savjetovanju imama koje će se održati u D.C.-u, u periodu od 7. do 10. novembra 2022. godine. IO je raspravljao o još nekoliko pitanja te je donio potrebne zaključke.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.