Održana džematska skupština u džematu Atlanta (ZBGA)

Redovna, izborna Skupština džemata, održana je u nedjelju, 04. decembra sa početkom u 1:00 pm u džematu Zajednica Bošnjaka Džordžije (ZBGA) i trajala je oko 3 sata. Izabran je novi Upravni odbor od 8 članova kao i predstavnici džemata u Medžlisu 4 i saboru ICNAB-a.

Ovaj put, kao nikad do sada, bio je veliki broj zainteresiranih kandidata da se prihvate dužnosti vođenja džemata. Od 21 kandidata Skupština je imala nezahvalan zadatak da izabere 6 članova Upravnog odbora jer dva člana ostaju iz prethodnog mandata, uz imama koji je po funkciji član Upravnog odbora.

Nakon prebrojanih glasova stotinjak prisutnih na Skupštini, novi članovi Upravnog odbora ZBGA sa dvogodišnjim mandatom postali su Alma Bajramović, Hajrija Hajdarević, Edin Neslanović, Almedin Ajanović, Almir Omeragić, i Ibrahim Maksumić (imena poredana po broju dobijenih glasova). Iz prethodnog saziva ostali su Edin Jakupović i Darel Đuliman.

Prethodnom sazivu Upravnog odbora, na čelu sa predsjednikom Nailom Čubrom, izražena je velika zahvalnost za višegodišnje uspješno vođenje džemata, iz nadu da će svi oni i dalje čvrsto stajati uz džemat.

Sazvana je sjednica novoformiranog Upravnog odbora gdje će biti izabrani predsjednik, potpredsjednik, sekretar i blagajnik. Nakon toga biće izvršena primopredaja sa prethodnog na novi Upravni odbor.

Molimo Allaha, dž.š., da novo rukovodstvo džemata pomogne u predstojećim mnogobrojnim i važnim projektima.

Novi članovi džematskog odbora ZBGA

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.