Održana izborna skupština Bosansko-hercegovačkog Islamskog Centra

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dana 21. januara 2017. godine je uspješno održana izborna skupština Bosansko-hercegovačkog Islamskog Centra New York koja je protekla u odličnoj, bratskoj atmosferi. Usvojeni su izvještaji imama Idriza ef. Budimlića, predsjedavajućeg upravnog odbora dr. Damira Huremovića i blagajnika Seada Selimovića. Džematlije su upoznate sa radom i aktivnostima u protekloj godini a odbornici su odgovarali na pitanja prisutnih članova.

Ostvareni su skoro u potpunosti svi zacrtani ciljevi plana i programa za 2016 godinu i usvojen novi budžet za 2017 god. Sa finansijske strane džemat je ostvario značajan suficit u protekloj godini uprkos značajnim troškovima koje smo imali. Zahvaljujemo se svim dosadašnjim odbornicima na nesebičnom radu i zalaganju, da ih Allah dž.š. obilato nagradi.

Čestitke novoizabranim odbornicima Emiru Maksumiću, Ćamilu Hamzi, Sedinu Kvrgiću i Sanelu Hotu kao i starim-novim odbornicima na ukaznom im povjerenju pri ponovnom odabiru u sastavu: dr. Damir Huremović, Husein Kadribegić, hadži Ibrahim Handanović i Muharem Brkić. Molimo Allaha dž.š. da učvrsti naše saffove, uputi nas na prvi put i sastavi nas u džennetu firdewsu sa našim bližnjima i našim miljenikom, Muhammedom a.s. Amin !

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3