Search
Close this search box.

Održana izborna skupština Bosansko-hercegovačkog Islamskog Centra

Dana 21. januara 2017. godine je uspješno održana izborna skupština Bosansko-hercegovačkog Islamskog Centra New York koja je protekla u odličnoj, bratskoj atmosferi. Usvojeni su izvještaji imama Idriza ef. Budimlića, predsjedavajućeg upravnog odbora dr. Damira Huremovića i blagajnika Seada Selimovića. Džematlije su upoznate sa radom i aktivnostima u protekloj godini a odbornici su odgovarali na pitanja prisutnih članova.

Ostvareni su skoro u potpunosti svi zacrtani ciljevi plana i programa za 2016 godinu i usvojen novi budžet za 2017 god. Sa finansijske strane džemat je ostvario značajan suficit u protekloj godini uprkos značajnim troškovima koje smo imali. Zahvaljujemo se svim dosadašnjim odbornicima na nesebičnom radu i zalaganju, da ih Allah dž.š. obilato nagradi.

Čestitke novoizabranim odbornicima Emiru Maksumiću, Ćamilu Hamzi, Sedinu Kvrgiću i Sanelu Hotu kao i starim-novim odbornicima na ukaznom im povjerenju pri ponovnom odabiru u sastavu: dr. Damir Huremović, Husein Kadribegić, hadži Ibrahim Handanović i Muharem Brkić. Molimo Allaha dž.š. da učvrsti naše saffove, uputi nas na prvi put i sastavi nas u džennetu firdewsu sa našim bližnjima i našim miljenikom, Muhammedom a.s. Amin !

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA