Održana posljednja sjednica IO IZBSA za 2018. godinu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Izvršni odbor Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) održao je sinoć, 11. decembra 2018. godine, sjednicu IO na kojoj se razgovaralo o predstojećim skupštinama medžlisa. Nakon uvida u prijedloge od strane delegata džemata predložen je jednoobrazni dnevni red koji će se naći na skupštinama svih medžlisa.

Potvrđen je novi Organizacioni Odbor Susreta Bošnjaka koji će u periodu od četiri godine raditi na organizaciji Susreta Bošnjaka. Također je donešena odluka da se domaćinstvo Susreta u 2019. godini dodijeli Minneapolisu, MN, te će se u narednom periodu ispitati tehnička mogućnost organizacije Susreta u ovom gradu.

IO je razmatrao te prihvatio prijedlog ugovora za održavanje ljetnog kampa u 2019. godini u kampu Oswego u državi New York. O programu kampa i datumima za prijave razgovarat će se na predstojećim skupštinama Medžlisa.

IO je upoznat da su okončane aktivnosti oko kupovine vakufa u Washington DC-u te da je potpisan ugovor o kupovini. Predstavljeni su i uslovi kupovine kao i aktivnosti koje predstoje u budućnosti. Potom je IO razmatrao prijedlog šefa Ureda za vjerske poslove dr. Muaz ef. Redžića za imenovanje Konsultatvnog vijeća Ureda te su za isto potvrđeni Begzudin ef. Jusić, Osman ef. Brkić i Ismet ef. Zejnelović.

Razmatran je i zahtjev džemata Sacramento za pomoć pri realizaciji izgradnje džamije u ovom džematu koji je odobren te će sekretar džematima uputiti pismenu preporuku o podržavanju ove hairli akcije. IO je raspravljao i o drugim pitanjima vezanim za rad IZBSA i svih njenih organizacionih jedinica.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3