Održana predramazanska sjednica IO-a Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sinoć je pod predsjedavanjem muftije Sabahudin ef. Ćemana održana predramazanska sjednice Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike. Na samom početku, muftija kao i ostali članovi IO-a su čestitali Eldin-ef. Suši na imenovanju za glavnog imama medžlisa 4, te mu poželjeli dobrodošlicu u IO IZBSA.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik skupštine IZBSA dr. Hazim-ef. Fazlić koji je upoznao IO o pripremama za predstojeću skupštinu. Hazim-ef. je naglasio da je većina tehničkih stvari završena te je apelovao da se u što kraćem roku izvrši prijava delegata kako bi se mogao rezervisati potreban broj soba do roka koji je dat od strane hotela. Također je najavljen i seminar za imame i predstavnike džemata te će se poslati zvanični poziv imamima a koji nisu delegati skupštine, za prisustvo na seminaru u nedjelju 15. maja.

Mirnes ef. je upoznao IO o predramazanskim i ramazanskim aktivnostima na kojima se radi na nivou zajednice. Muftija je također naglasio da će uskoro doći instrukcije za rad džemata tokom mjeseca ramazana, a nakon što se održi sjednica Rijaseta. Muftija je također spomenuo projekat „Male medrese“ za 2022. godinu za koju su prijave u toku do kraja mjeseca marta. Do sada je prijavljeno 40 kandidata. IO je raspravljao i o drugim pitanjima te je donešeno nekoliko odluka.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3