Održana prva redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA u 2019. godini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email




Sinoć, 5. februara je održana prva redovna sjednica Islamske Zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi (IZBSA) u 2019. godini, kojoj je osim članova Izvršnog odbora prisustvovao i predsjednik skupštine IZBSA dr. Hazim ef. Fazlić.

Na sjednci su glavni imami podnijeli izvještaj o nedavno održanim skupštinama medžlisa uz dodatak Osman ef. Brkića, glavnog imama Medžlisa II da je ista odgođena zbog vremenskih (ne)prilika te će ista biti održana 9. februara u Čikagu.

Izvršni odbor također donio Odluku o održavanju ovogodišnje skupštine IZBSA 30. i 31. marta te će se delegati skupštine čim prije obavijestiti o mjestu održavanja iste.

Doneseni su potrebni zaključci u vezi priprema za predstojeći mubarek ramazan te aktivnosti vezane za dovođenje ramazanskih imama kao i sejjar vaiza iz Bosne i Hercegovine.

Donesen je i zaključak o održavanju sergije u svim džematima IZBSA za potrebe otplaćivanja vakufa, sjedišta muftijstva u Washington D.C. te će ista biti postavljena u petak 1. marta 2019. godine.

Šef Ureda za hadž i umru Ismet ef. Zejnelović je podnio izvještaj o aktivnostima za 2019. godinu te je naglasio da su prijave za martovsku umru kao i za hadž u toku.

Projekti IZBSA Mala Medresa i YES Camp su također bili na dnevnom redu te je sa zadovoljstvom iznesen podatak da su prijave za Malu medresu nadmašile kapacitet programa što potvrđuje uspješnost samog projekta. IZBSA je također pokrenula kamp unutar SAD-a i za 2019. godinu, YES Camp, te su prijave u toku.

Izvršni odbor je raspravljo i o drugim pitanjima vezanim za rad IZBSA i svih njenih organa te je donio i druge odluke i zaključke.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3