Održana prva sjednica Izvršnog Odbora IZBSA u novom sazivu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sinoć, 17. aprila 2018. godine održana je prva sjednica Izvršnog Odbora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike u novom sazivu. Nakon dobrodošlice novim članovima IO Samiru Agiću, Medžlis II, i Damiru Husamoviću, Medžlis IV,  raspravljalo se o nekoliko aktuelnih tačaka, prvenstveno o rezultatima postignutim na Saboru IZBSA u Denveru gdje je data kratka analiza kao i analiza otvorenja džamije.

Sekretar IZBSA je upozao članove IO o aktivnostima vezanim za ramazan, proces dovođenja ramazanskih imama i sejjar vaiza kao i za blokove zekata i sadekatu-l-fitra.

IO je također upoznat o aktivnostima IZBSA vezano za predstojeći seminar imama na kojem će kao panelisti biti dr. Senad Ćeman, mr. Samedin Kadić, dr. Ermin Sinanović, Ismet ef. Zejnelović kao i dr. Zainab Alwani. Tema ovogodišnjeg seminara će biti “Savremena fikhska pitanja“.

IO je prihvatio zahtjev džemata “Kevser“ iz Waterloa za članstvo u IZBSA, te je usvojen i datum za prijave imama za ovogodišnje Susrete Bošnjaka u St. Louisu, te svi koji planiraju dolazak trebaju izvršiti prijavu do 1. augusta tekuće godine. Koordinator za prijave je Osman ef. Brkić.

IO je raspravljao i o drugim tačkama vezanim za Susrete Bošnjaka, kao i o političkom aktivizmu unutar organa IZ-e.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3