Održana prva sjednica Izvršnog Odbora IZBSA u novom sazivu

Sinoć, 17. aprila 2018. godine održana je prva sjednica Izvršnog Odbora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike u novom sazivu. Nakon dobrodošlice novim članovima IO Samiru Agiću, Medžlis II, i Damiru Husamoviću, Medžlis IV,  raspravljalo se o nekoliko aktuelnih tačaka, prvenstveno o rezultatima postignutim na Saboru IZBSA u Denveru gdje je data kratka analiza kao i analiza otvorenja džamije.

Sekretar IZBSA je upozao članove IO o aktivnostima vezanim za ramazan, proces dovođenja ramazanskih imama i sejjar vaiza kao i za blokove zekata i sadekatu-l-fitra.

IO je također upoznat o aktivnostima IZBSA vezano za predstojeći seminar imama na kojem će kao panelisti biti dr. Senad Ćeman, mr. Samedin Kadić, dr. Ermin Sinanović, Ismet ef. Zejnelović kao i dr. Zainab Alwani. Tema ovogodišnjeg seminara će biti “Savremena fikhska pitanja“.

IO je prihvatio zahtjev džemata “Kevser“ iz Waterloa za članstvo u IZBSA, te je usvojen i datum za prijave imama za ovogodišnje Susrete Bošnjaka u St. Louisu, te svi koji planiraju dolazak trebaju izvršiti prijavu do 1. augusta tekuće godine. Koordinator za prijave je Osman ef. Brkić.

IO je raspravljao i o drugim tačkama vezanim za Susrete Bošnjaka, kao i o političkom aktivizmu unutar organa IZ-e.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.