Održana prva sjednica Uporavnog odbora ICNAB-a u 2016. godini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Upravni odbor ICNAB-a je 5. januara 2016. godine održao prvu sjednicu kojom je predsjedavao glavni imam ICNAB-a mr. Sabahudin ef. Ćeman.

Ĉlanovi UO su raspravljali o predstojećim skupštima medžlisa koje će se održati u januaru ove godine i to 16. januara u Richmondu, VA – Medžlis 4, 23. januara u San Joseu, CA – Medžlis 1, 30. januara u Utici, NY – Medžlis 3 i 31. januara u Grand Rapidsu, MI – Medžlis 2. Pomenutim skupštinama će prisustvovati glavni imam Sabahudin ef. Ćeman.

UO je potom raspravljao o prijedlogu projekta Program za džemate ICNAB-a, a zatim je glavni imam Sabahudin ef. podnio izještaj sa nedavno održanog simpozijuma kojeg je organizirala Uprava za vanjske poslove i dijasporu za glavne imame i predsjednike IZ-a Bošnjaka u dijaspori kao i izvještaj sa Sabora IZ-e u BiH.

Na dnevnom redu sjednice bio je i izvještaj organizacionog odbora Susreta Bošnjaka o pripremi iplanovima za ovogodišnje Susrete Bošnjaka.UO je razgovarao i o mektebskom programu i udžbenicima za mektebsku nastavu u džematima ICNAB-a, umri u organizaciji ICNAB-a, o džematima u Kanadi, projektu kalendara, druženju Medžlisa III kao i ljetnoj školi za 2016. godinu.

Naredna sjednica UO je zakazana za 2 februar 2016. godine.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3