Održana redovna novembarska sjednica Izvršnog odbora IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sinoć je pod predsjedavanjem muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA), Sabahudin ef. Ćemana, održana redovna sjednica Izvršnog odbora (IO) na kojoj su glavni imami iznijeli prijedloge termina za održavanje skupština medžlisa.

Izvršni odbor je donio sljedeći zaključak: Skupština Medžlisa I će se održati 8. januara 2022. godine, Medžlisa II će se održati 29. januara, Medžlisa III 15. januara a medžlisa IV 22. januara. O lokaciji i tačnom terminu održavanja skupština kao i dnevnom redu sa materijalima, delegati će biti blagovremeno obavješteni.

IO je također razgovarao o predstojećoj posjeti Americi federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edina Ramića povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine. Posjete će se održati u sljedećim terminima i gradovima: 26. novembra u Des Moinesu, IA, 27. novembra u Syracusu, NY, 3. decembra u Portlandu, OR, te 4. decembra u Atlanti, GA. O tačnoj adresi održavanja programa i satnici, javnost će biti upoznata naknadno.

Šef Ureda za hadž i umru, Ismet ef. Zejnelović upoznao je IO o pripremama za decembarsku umru koja će se organizovati od 23. decembra do 1. januara. Prijave za sve zainteresirane se primaju do ponedjeljka, 15. novembra 2021. godine. Više informacija se može naći na stranici ICNAB-a i FB stranici.

Sekretar IZBSA i član Fondacije „Ljiljan“ je upoznao IO o radu Fondacije i statusu aplikacija za stipendije na osnovu nedavno raspisanog konkursa za studente u domovini. Sekretar je kazao da je Fondacija zaprimila 252 prijave te da je u toku odabir kandidata. Početkom decembra se mogu očekivati konačni spiskovi dobitnika stipendije. Podjela stipendija će se planirati u januaru mjesecu u Bosni i Hercegovini.

Muftija je također obavijestio IO-a da su permiti potrebni za renovaciju vakufa u Washington, D.C. odobreni i da se ako Bog da planira renovacija početkom decembra mjeseca ove godine. IO je razgovorao o još nekoliko pitanja i zahtjeva te je donio potrebne odluke i zaključke.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3