Održana redovna (novembarska) sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije za Sjevernu Ameriku Sabahudin ef. Ćemana te uz prisustvo predsjednika Skupštine Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) dr. Hazim ef. Fazlića i potpredsjednika skupštine IZBSA g. Abida Talića, održana je redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA. Na sjednici se prvenstveno raspravljalo o predstojećoj skupštini IZBSA koja je zakazana za 21. novembar tekućeg mjeseca.

Predsjedništvo Skupštine je podnijelo finalni izvještaj IO-u u vezi priprema te je konstatovano da su svi potrebni materijali poslani delegatima zajedno sa uputstvima za online sjednicu putem ZOOM aplikacije. Sve potrebne pripreme su izvršene te će se u narednih nekoliko dana poslati još jedan e-mail svim delegatima kao podsjetnik sa potrebnim uputstvima za prisustvo skupštini.

IO je zaželio uspješnu skupštinu u nadi da će se ako Bog da uskoro moći održavati redovne skupštine kako medžlisa tako i IZBSA uživo.

IO je raspravljao i o nekoliko prijedloga koji su došli sa terena o čemu će se javnost naknadno upoznati kada predmeti budu obrađeni do kraja.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.