Održana redovna septembarska sjednica Izvršnog odbora IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) Sabahudinom-ef. Ćemanom, sinoć je održana redovna sjednice Izvršnog odbora (IO) na kojoj se između ostalog razgovaralo o početku mektebske nastave na nivou IZBSA te načinu održavanje iste.

Glavni imami su na osnovu informacija sa terena podnijeli izvještaj o aktivnostima u džematima po pitanju početka mektebske nastave te zdravstvenom stanju. Glavni imami će obaviti sastanke sa imamima na svom medžlisu po ovom pitanju te donijeti opće preporuke kako na najsigurniji način izvoditi mektebsku nastavu u narednom periodu.

Izvršni odbor je također primio informacije sekretara IZBSA i člana odbora Fondacije „Ljiljan“ o aktivnostima za dodjelu stipendija za školsku 2021/2022 godinu. Fondacija „Ljiljan“ će uskoro objaviti konkurs za stipendije te je za ovu hairli akciju potrebno obezbijediti dodatna sredstva. Izvršni odbor će uputiti apel medžlisima, džematima i pojedincima kako bi se svojim donacijama uključili u ovu akciju.

Na sjednici se razgovaralo i o mogućnosti održavanja skupština medžlisa i skupštine IZBSA, a imajući u vidu četvrti val COVID-a te će se u narednom periodu istražiti mogućnost održavanja skupština o čemu će javnost biti naknadno upoznata. IO je raspravljao i o drugim pitanjima i zahtjevima te je doneseno nekoliko zaključaka o istim.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3