Održana redovna sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sinoć je održana redovna sjednica IO Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike na kojoj su članovi OO 24. Susreta Bošnjaka podnijeli izvještaj o proteklim Susretima održanim u Minneapolisu, MN. OO je iznio svoje zadovoljstvo organizacijom, atmosferom kao i posjetom, te su jednoglasno istakli da su ovo bili do sada najbolje organizirani Susreti Bošnjaka. IO je također iznio svoje mišljenje i stava su da su Susreti organizirani na zavidnom nivou.

Mirnes ef. Lemeš je u ime Fondacije „Ljiljan“ podnio izvještaj o proteklim aktivnostima vezanim za rad Fondacije te je obavijestio IO da su pripreme u toku za prvu dodjelu 102 stipendije i to 101 stipendije u Bosni i Hercegovini koja će biti upriličena polovinom oktobra mjeseca te će biti dodijeljena i jedna stipendija unutar Amerike. Pružena je podrška nastavku rada Fondacije uz želje da se dogodine ostvare još bolji rezultati.

IO je razmatrao prijedlog i usvojio plan održavanja fundraisinga za zgradu muftijstva u DC-u kako bi se otplatio ostatak duga. Jednoglasno je usvojeno da se organizira fundraising u svim džematima IZBSA tokom mjesca novembra i decembra te će se organizirati i centralni fund raising u džematima domaćinima skupština medžlisa za taj medžlis u januaru mjesecu. Detaljne informacije kao i plan održavanja istih će IO naknadno iznijeti u javnost.

Šef ureda za hadž Ismet ef. Zejenelović je također podnio izvještaj o hadžu u organizaciji IZBSA za 2019. godinu te je tom prilikom naveo da je bio 51 hadžija kao i da je organizaciono sve proteklo u najboljem redu. Hadžije su izuzetno zodovoljne ovogodišnjom orgnizacijom, svi su bili u dobrom zdravlju i hairli se vratili svojim domovima u planiranom vremenu.

IO je raspravljao i o drugim tekućim stvarima unutar zajednice te donio nekoliko zaključaka i odluka.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3