Održana redovna sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sinoć je održana redovna sjednica IO-a ICNAB-a na čijem dnevnom redu su bili isključivo projekti IZBSA.

Koordinator projekata „Mala Medresa“ Alija Džekić je podnio izvještaj o protekloj „Maloj Medresi“ koja je i ove godine uspješno završena. Istu je pohađalo 55 učesnika te je osoblje medrese pohvalilo ovogodišnju grupu a i sami učesnici nisu krili zadovoljstvo cjelokupnim programom.

Džemal ef. Cnkić je podnio izvještaj o ljetnom kampu „YesCamp“ koi se održavo u Oswego Campu u New Yorku. Ovogodišnjem ljetnom kampu prisustvovalo je 37 djece iz 14 država koje su nadgledali team leaderi 24 sata dnevno. I ovaj kamp je protekao u lijepoj atmosferi, postignuti su željeni rezultati te je opći dojam učesnika kampa na zavidom nivu.

Muftija Sabahudin ef. Ćeman je pohvalio organizaciju oba projekta te se zahvalio koordinatorima na uležnom naporu kao i ostalima koji su doprinijeli uspjehu oba prijekta.

Ismet ef. Zejnelović je izvijestio IO o aktivnostima u vezi ovogodišnjeg hadža kazavši da ove godine ispred IZBSA na hadž putuje 55 hadžija iz Washington DC-a. Sve hadžije su dobrog zdravlja i jako dobrog raspoloženja pred polazak. Hadžije će boraviti 9 dana u Mekki i 3 u Medini u hotelima visoke kategorije uz same hareme kako u Mekki tako i u Medini.

Predstavnici OO Susreta Bošnjaka su također uradili update aktivnosti vezane za ovogodišnje Susrete. Sve pripreme su završene uz male detalje na kojima će se raditi narednih sedmica te su potvrđeni i gosti Susreta među kojima su Izet ef. Čamdžić, prof. Dermont Groome, dr. Emir Ramić i drugi o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena. OO je obavijestio IO da će ovogodišnji medijski pokrotivtelj Susreta biti Hayat TV koji će reklamirati same Susrete te emitovati program kompletnih susreta.

Mirnes ef. Lemeš je podnio izvještaj o aktivnostima Fondacije „Ljiljan“ koja je upravo okončala konkurs za dodjelu stipendija studentima u domovini i Americi. Komisija će u narednim danima vršiti odabir 100 kandidata za dodjelu stipendija te će se lista objaviti na web stranici IZBSA.

Mirnes ef. je također podnio izvještaj u ime komisije o konkursu za izradu jedinstvenih dokumenata te je obavijestio IO da je konkurs uspješno okončan te da je u drugom krugu odabrano i konačno rješenje. U narednih mjesec dana IZBSA će dobiti sve potrebne unificirane dokumente koji će se dostaviti i svim džematima IZBSA za njihove potrebe.

IO je razmatrao i druga pitanja te donio i niz drugih odluka i zaključaka.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3