Održana redovna sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Izvršni odbor Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) održao je posljednju redovnu sjednicu u kalendarskoj 2020. godini kojoj je prisustvovao i predsjednik skupštine IZBSA dr. Hazim ef. Fazlić.

Izvršni odbor je razgovarao o rezultatima i utiscima sa nedavno održane Skupštine IZBSA te je dr. Hazim prezentovao sam rad skupštine kao i pripreme koje su prethodile istoj. Uskoro će predsjedništvo skupštine finalizirati materijale koje je potrebno dostaviti delegatima Skupštine kao i džematima.

Razgovaralo se i o planovima i projektima za narednu 2021. godinu, koji će u mnogome ovisiti o razvoju stuacije koja je vezana za pandemiju te općim mogućnostima za realizaciju ustaljenih projekata IZBSA, medžlisa i džemata.

Komisija za realizaciju projekta emitovanja serijala predavanja o bosanskom jeziku je podnijela izvještaj IO-u o dosadašnjem radi te planovima za naredna predavanja. IO je pohvalio dosadašnji rad te odobrio nastavak serijala predavanja.

IO je raspravljao i druga pitanja te je donio i nekoliko drugih odluka o pokretanju određenih aktivnosti u skorije vrijeme a o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu