Održana redovna sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije Sabahudin ef. Ćemana, sinoć je održana sjednica Izvršnog odbora (IO) kojoj je prisustvovao i predsjednik skupštine Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) dr. Hazim ef. Fazlić.

Na sjednici je donesena odluka da se održi skupština IZBSA putem ZOOM aplikacije 21. novembra 2020. godine te će radno predsjedništvo skupštine na vrijeme upoznati delegate sa detaljima te dostaviti potrebne materijale.

Izvršni odbor je razgovarao i na temu početka mektebske nove godine te je svim muallimima i muallimama zaželio uspješnu novu mektebsku godinu. Također je raspravljano o pokretanju Udruženja Ilmijje za područje Sjeverne Amerike koje bi bilo podružnica Udruženja Ilmijje Bosne i Hercegovine te će se u nardnom periodu pokrenuti potrebni koraci ka realizaciji.

Izvršni odbor je pohvalio napore komisije koja radi na projektu video predavanja o bosanskom jeziku u organizaciji IZBSA koji će se početi emitovati u Oktobru mjesecu a čiji učesnici će biti stručnjaci iz oblasti bosanskog jezika kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz Sjeverne Amerike. Predavanja će se održavati jednom mjesečno a ista možete pratiti preko Facebook stranice IZBSA. Također je pohvaljeno sprovođenje Odluke IO o video predavanjima imama koja počinju od naredne subote, to jeste 12. septembra također na Facebook stranici IZBSA. Muftija Sabahudin-ef. Ćeman se lično zahvalio svima koji učestvuju u realizaciji navedenih projekata te je zaželio mnogo uspjeha.

Muftija je također informisao IO o novim ilmihalima po kojima će se u domovini od ove godine raditi u mektebima te je iznio plan prilagodbe navedenih udžebenika za prostor Sjeverne Amerike kao i prevoda na engleski jezik. Plan je da se ako Bog da ovaj projekat završi do početka naredne mektebske godine. Također je podržana inicijativa o pokretanju dodatnih aktivnosti za omladinu na prostoru IZBSA. IO je raspravljao i o drugim pitanjima vezanim za rad i unapređenje Zajednice te je donio i niz drugih odluka i zaključaka.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3