Održana redovna sjednica IO-a IZBSA za novembar 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U utorak 5. novembra održana je redovna sjednica IO-a IZBSA na kojoj su između ostalog izneseni finalni prijedlozi za dnevni red predstojećih skupština medžlisa u januaru i februaru mjesecu naredne godine. Predstavnici medžlisa u IO su iznijeli kratke izvještaje o aktivnostima na pripemanju fundraisinga za vakuf u Washington D.C.-u po džematima, te planiranim aktivnostima u naredna dva mjeseca. OO Susreta Bošnjaka je obavijestio IO o aktivnostima koje se odnose na traženje lokacije za naredne Susrete Bošnjaka te da će po pronalasku odgovarajućeg hotela obavijestiti IO kao i javnost o mjestu Susreta 2020. godine.

Šef ureda za hadž obavijestio je IO o aktivnostima za decembarsku umru, te je preostalo još desetak mijesta za sve zainteresirane. Također je podijeljena informacija sa IO-om o inauguraciji muftije za prostor Sjeverne Amerike koja će se upriličiti 22. februara 2020. godine u Phoenixu uz prisustvo reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića. Za detalje o programu inauguracije i ostalim pojedinostima će se javnost na vrijeme upoznati.

IO za također donio zaključak da se povodom preseljenja na ahiret Mirsad ef. Mahmutovića, prvog šefa Ureda za dijasporu IZ-e u BiH, od strane imama prouči hatma te ista pokloni u petak pred džumu namaz u svim džematima.

IO je raspravljao i o drugim temama te donio nekoliko zaključaka i odluka vezanih za rad i ustrojstvo IZBSA.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.