Održana redovna sjednica IO-a IZBSA

Izvršni Odbor Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike održao je redovnu sjednicu u novom sazivu. Svojoj prvoj sjednici na poziciji glavnog imama i člana IO-a prisustvovao je dr. Muaz ef. Redžić, glavni imam Medžlisa II kojem su muftija Sabahudin ef. Ćeman i ostali članovi IO zaželjeli dobrodošlicu i poželjeli mnogo uspjeha u budućem radu kako na poziciji glavnog imama tako i na poziciji člana IO.

Na sjednici su sumirane aktivnosti te utisci proteklog mjeseca ramazana, a glavni imami medžlisa su podnijeli izvještaje o aktivnostima u džematima te se između ostalog osvrnuli na posjete ovogodišnjih sejjar vaiza sa kojima su, na osnovu informacija sa terena, džemati izuzetno zadovoljni, te na ovogodišnje ramazanske imame koji su bili veoma kvalitetni te su svoj dio poslova odradili na zavidnom nivou. Generalni zaključak je da su ovogodišnje posjete u džematima bile znantno povećane u odnosu na prethodne godine, te da nisu zabilježeni problemi niti druge neugodnosti.

Muftija Sabahudin-ef. Ćeman je također iznio utiske o svojim posjetama džematima sva četiri medžlisa te izrazio zadovoljstvo organizacijom kao i ramazanskim aktivnostima džemata koje je posjetio.

Šef Ureda za hadž je izvijestio IO o aktivnostima vezanim za organizaciju hadža 2019. godine te napomenuo da prijave još uvijek traju za sve koji su zainteresirani te je također zakazan seminar za ovogodišnje hadžije u Chicagu, a džemat domaćin je BICC Chicago. Seminar će se održati 20. jula, a za sve buduće hadžije koji budu spriječeni da dođu na seminar, isti će biti dostupan online te će se i snimati za kasniju upotrebu.

OO Susreta Bošnjaka je podnio izvještaj o aktivnostima vezanim za organizaciju Susreta te sve aktivnosti idu predviđenom dinamikom.

Izvršni odbor je također raspravljao o zahtjevu džemata Bosniak American Islamic Center- Louisville, KY za otvorenje džamije te je donesen zaključak da se odobrava traženi termin 21. septembar 2019. godine kao zvanični datum otvorenja džamije.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima vezanim za rad IZBSA i njenih organa te donio niz drugih odluka i zaključaka.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.