Održana redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA za mart 2019. godine

U utorak 5. marta 2019. godine je održana druga redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike na kojoj su pored članova IO prisustvovali i predsjednik skupštine IZBSA dr. Hazim ef. Fazlić i šef ureda za vjerske poslove dr. Muaz ef. Redžić.

Na sjednici se raspravljalo o predstojećoj skupštini IZBSA koja će se održati 30. marta u Pinelas Parku, FL, te su finalizirani detalji za održavanje iste. Muaz ef. je podijelio informaciju o pripremama za predstojeći seminar za predstavnike džemata koji će se održati u nedjelju 31. marta, kao i seminar za imame koji će biti održan u ponedjeljak i utorak 1. i 2. aprila.

Sekretar IZBSA je upoznao članove IO o aktivnostima vezanim za ramazan, te pripremama za isti kao i dovođenje ramazanskih imama kao i sejjar vaiza. Ove godine ćemo, ako Bog da, imati 19 ramazanskih imama te četiri sejjar-vaiza koji će posjetiti medžlise IZBSA.

Samir Agić je podijelio informacije o pripremama za ovogodišnje Susrete Bošnjaka koji će se održati u Minneapolisu, MN sa kojima će javnost uskoro biti detaljnije upoznata.

Izvršni odbor je razmatrao i druga pitanja, te je donio nekoliko zaključaka vezani za rad i unapređenje rada IZBSA te njenih organa.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.