Održana redovna sjednica Izvršnog odbora IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U utorak 6. oktobra 2020. godine pod predsjedavanjem muftije dr. Sabahudina-ef. Ćemana te uz prisustvo predsjednika skupštine Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) dr. Hazima-ef. Fazlića i šefa Ureda za vjerske poslove IZBSA hfz. mr. Muriza-ef. Mešića, održana redovna sjednica Izvršnog odbora (IO) na kojoj je dr. Fazlić informisao IO da su potrebne aktivnosti za predstojeću skupštinu IZBSA privedene kraju te da su potrebni materijali za delegate također spremni. Potrebni materijali će biti dostavljeni delegatima u roku od nekoliko dana.

Hafiz Mešić je upoznao IO sa projektom prilagodbe i prevođenja novih ilmihala za potrebe džemata IZBSA a koje je izdala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini. Hafiz Mešić je detaljno iznio plan i način realizacije navedenog projekta kao i potreban budžet te je IO odobrio potrebna sredstva za ovaj izuzetno značajan projekat za Islamsku zajednicu.

Muftija je upoznao prisutne o nedavnoj posjeti Bosni i Hercegovini te aktivnostima koje su sprovedene tokom njegove posjete domovini i institucijama Rijaseta. Sekretar IZBSA, Mirnes-ef. Lemeš, je nakon sjednice podnio pismeni izvještaj o sprovedenim sergijama na nivou IZBSA kao i aktivnostima vezanim za uplatu sredstava za Fondaciju Ljiljan od strane džemata. Na kraju je ispred glavnih imama riječ uzeo dr. Muaz-ef. Redžić koji je upoznao IO o održanom sastanku glavnih imama sa sekretarom IZBSA na kojem se dogovorio plan i strategija formiranja udruženja Ilmijje na prostoru Sjeverne Amerike.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.