Održana redovna skupština medžlisa 4 – Jug

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Dana 5. januara 2019. džemat “Al -Kalem” u Chattanooga, TN je bio domaćin šeste redovne skupštine medžlisa 4 – Jug. Na sjednici je prisustvovalo 28 delegata iz svih 11 džemata koji su na teritoriji ovog medžlisa i koji djeluju u sastavu Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Na sjednici se raspravljalo o radu organa medžlisa i IZBSA u protekloj godini, ali i o nadolazećim aktivnostima. Odredjena su mjesta održavanja Susreta Omladine (Bowling Green, KY), te naredne skupštine medžlisa (Tampa Bay, FL).

Vrijedno je pomenuti da su delegati izglasali saglasnost direktne finansijske podrške dva manja džemata iz fonda medžlisa, te obavezivanje da će ostali džemati direktno pomoći manje džemate u toku godine time izdržavajući solidarnost sa Bošnjacima u svim krajevima našeg medžlisa. Takodjer je odobreno da se svake godine iz fonda medžlisa prebaci odredjen dio sredstava kao podrška Fondaciji “Ljiljan”, važnom projekta IZBSA.

Nakon cjelodnevne sjednice, u džematu su sve delegate vrijedni domaćini dočekali goste sa osmijehom i riječima dobrodošlice. Održan je tradicionalni mevlud, a džematlije su goste počastile večerom i razgovorom.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu