Search
Close this search box.

Održana sedma redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Pod predsjedavanjem muftije dr. Sabahudina-ef. Ćemana održana je sedma redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IO IZBSA), na kojoj je sekretar IZBSA podnio kraći izvještaj o održanim 26. Susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike u Atlanti. Ocijenjeno je da su Susreti uspješno organizirani uz mnoge sadržaje za sve prisutne a posebno za omladinu. Procjenjuje se da je Susretima prisustvovalo preko 150 omladinaca iz svih krajeva Amerike.

Glavni imami su upoznali IO o aktivnostima tokom mjeseca Poslanika a.s. i centralnim mevludskim manifestacijama. Prvi mevlud će se održati u Medžlisu 3, 23. septembra 2023. godine, u džematu BHIC New York, potom u Medžlisu 2 u gradu Des Moines u Iowi u džematu „Ezan“ 30. septebra 2023. godine, zatim u Denveru, CO za Medžlis I, i to 7. okotobra 2023. godine, a posljenji centralni mevlud će se održati u medžlisu IV 14. oktobra 2023. godine, u Jacksonvillu, FL.

IO je na prijedlog medžlisā potvrdio dopisnike ispred IZBSA za Media centar Rijaseta IZ-e u BiH, a o detaljma će IO naknadno upoznati sve džemate. Glavni imam medžlis III Muris-ef. Neimarlija je upoznao IO o brutalnom napadu na imama džemata BHIC u New Yorku te je IO najoštrije osudio ovaj kukavički čini. IO je čvrsto uz Idriz efendiju, te će biti podrška za sve što bude neophodno u rasvjetljavanju ovog napada. IO je razgovarao o još nekoliko pitanja te je donio potrebne odluke i zaključke.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA