Održana sedma redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije dr. Sabahudina-ef. Ćemana održana je sedma redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IO IZBSA), na kojoj je sekretar IZBSA podnio kraći izvještaj o održanim 26. Susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike u Atlanti. Ocijenjeno je da su Susreti uspješno organizirani uz mnoge sadržaje za sve prisutne a posebno za omladinu. Procjenjuje se da je Susretima prisustvovalo preko 150 omladinaca iz svih krajeva Amerike.

Glavni imami su upoznali IO o aktivnostima tokom mjeseca Poslanika a.s. i centralnim mevludskim manifestacijama. Prvi mevlud će se održati u Medžlisu 3, 23. septembra 2023. godine, u džematu BHIC New York, potom u Medžlisu 2 u gradu Des Moines u Iowi u džematu „Ezan“ 30. septebra 2023. godine, zatim u Denveru, CO za Medžlis I, i to 7. okotobra 2023. godine, a posljenji centralni mevlud će se održati u medžlisu IV 14. oktobra 2023. godine, u Jacksonvillu, FL.

IO je na prijedlog medžlisā potvrdio dopisnike ispred IZBSA za Media centar Rijaseta IZ-e u BiH, a o detaljma će IO naknadno upoznati sve džemate. Glavni imam medžlis III Muris-ef. Neimarlija je upoznao IO o brutalnom napadu na imama džemata BHIC u New Yorku te je IO najoštrije osudio ovaj kukavički čini. IO je čvrsto uz Idriz efendiju, te će biti podrška za sve što bude neophodno u rasvjetljavanju ovog napada. IO je razgovarao o još nekoliko pitanja te je donio potrebne odluke i zaključke.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu