Održana šesta redovna sjednica Izvršnog Odbora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije IZBSA Sabahudin ef. Ćemana održana je šesta redovna sjednica IO-a IZBSA na kojoj su članovi Organizacionog odbora Susreta Bošnjaka podnijeli izvještaj o aktivnostima vezanim za predstojeće Susrete koji će se održati u Atlanti od 1. do 3. septembra. Pripreme za Susrete su uveliko završene, te se radi na još nekoliko tehničkih detalja. Ove godine pored ustaljenog programa i predavanja, fokus je stavljen na omladinske aktivnosti za koje je pripremljen bogat trodnevni program.

Sekretar IZBSA je podnio izvještaj o organizaciji odlaska na hadž Bošnjaka sa prostora Sjeverne Amerike u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH. Na osnovu informacija koje smo dobili od vodiča Idriz ef. Budimlića kao i direktne komunikacije sa hadžijama, konstatovano je da je organizacije protekla u najboljem redu, te su hadžije vidno zadovoljne cjelokupnim aranžanom. Sekretar je također informisao IO o proteklim umrama kao i predstojećoj decembarskoj umri u organizaciji IZBSA. Na prijedlog IO-a Mirnes ef. Lemeš je
imenovan na poziciju šefa Ureda za hadž IZBSA jednoglasnom odlukom.

Muftija Sabahudin ef. Ćemana jeupoznao IO o projektu Mala medresa koja se i ove godina održala u Medresi „Osman ef. Redžović“. I ovogodišnja Mala medresa je protekla u najboljem redu sa jako mnogo pozitivnih komentara kako polaznika škole tako i njihovih roditelja, što je svakako podstrek za još uspješniju organizaciju ovog veoma značajnog projekta.

IO je raspravljao o odgovornostima i efikasnijem radu na svim nivoima Zajednice te je usaglašeno da će se nastaviti sa implementacijom još odgovornijeg rada počevši od džematskih odbora i imama do svih drugih nivoa u hijerahiji IZ-e.

Izvršni odbor je raspravljao o još nekoliko pitanja te su donesene potrebne odluke i zaključci koj će doprinijeti još efikasnijem radu Zajednice i boljoj usluzi članovima IZ-e.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu