Search
Close this search box.

Održana šesta redovna sjednica Izvršnog Odbora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Pod predsjedavanjem muftije IZBSA Sabahudin ef. Ćemana održana je šesta redovna sjednica IO-a IZBSA na kojoj su članovi Organizacionog odbora Susreta Bošnjaka podnijeli izvještaj o aktivnostima vezanim za predstojeće Susrete koji će se održati u Atlanti od 1. do 3. septembra. Pripreme za Susrete su uveliko završene, te se radi na još nekoliko tehničkih detalja. Ove godine pored ustaljenog programa i predavanja, fokus je stavljen na omladinske aktivnosti za koje je pripremljen bogat trodnevni program.

Sekretar IZBSA je podnio izvještaj o organizaciji odlaska na hadž Bošnjaka sa prostora Sjeverne Amerike u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH. Na osnovu informacija koje smo dobili od vodiča Idriz ef. Budimlića kao i direktne komunikacije sa hadžijama, konstatovano je da je organizacije protekla u najboljem redu, te su hadžije vidno zadovoljne cjelokupnim aranžanom. Sekretar je također informisao IO o proteklim umrama kao i predstojećoj decembarskoj umri u organizaciji IZBSA. Na prijedlog IO-a Mirnes ef. Lemeš je
imenovan na poziciju šefa Ureda za hadž IZBSA jednoglasnom odlukom.

Muftija Sabahudin ef. Ćemana jeupoznao IO o projektu Mala medresa koja se i ove godina održala u Medresi „Osman ef. Redžović“. I ovogodišnja Mala medresa je protekla u najboljem redu sa jako mnogo pozitivnih komentara kako polaznika škole tako i njihovih roditelja, što je svakako podstrek za još uspješniju organizaciju ovog veoma značajnog projekta.

IO je raspravljao o odgovornostima i efikasnijem radu na svim nivoima Zajednice te je usaglašeno da će se nastaviti sa implementacijom još odgovornijeg rada počevši od džematskih odbora i imama do svih drugih nivoa u hijerahiji IZ-e.

Izvršni odbor je raspravljao o još nekoliko pitanja te su donesene potrebne odluke i zaključci koj će doprinijeti još efikasnijem radu Zajednice i boljoj usluzi članovima IZ-e.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA