Search
Close this search box.

Održana sjecnica Sabora IZBiH

U nedjelju, 25. decembra 2016. godine, u Sarajevu, održana je 6. redovna sjednica aktuelnog saziva Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Između 70 predstavnika IZ u Bosni i Hercegovini na Saboru je učešće uzeo i sabornik Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB) što i na ovaj način pokazuje našu volju i rad za učestvovanje u projektima i akcijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kao glavne duhovne organizacije Bošnjaka kako u domovini tako i u dijaspori.

Sabornik ICNABa je na ovoj sjednici istakao važnost da Islamske zajednica u domovini bude svijesna važnosti Islamske zajednice u dijaspori i obrnuto. Na Saboru se također raspravljalo o budžetu Islamske zajednice za 2017. godinu, stanju Bošnjaka u domovini i dijasporu, a posebno manjem BH entitetu, kao i stanju muslimana u svijetu, a posebno u Siriji.

Sabor je na prijedlog reisu-l-uleme potvrdio imenovanje Vahid ef. Fazlovića na mjesto muftije tuzlanskog, te usvojio Pravilnik o organizaciji i radu Gazi Husrev-begovog vakufa te Pravilnik o korištenju bajraka Islamske zajednice.

Izvor: IZBiH, ICNAB

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA