Održana sjednica Izvršnog odbor IZBSA

U utorak 6. augusta 2018. godine održana je redovna sjednica IO IZBSA. Na sjednici je prije svega usvojen ramazanski izvještaj glavnih imama medžlisa, kao i izvještaj sekretara o zekatu i sadekatu-l-fitru. IO je pohvalio ramazanske aktivnosti u džematima u proteklom ramazanu, kao i akciju zekata koja je poboljšana za 10 % u odnosu na proteklu godinu.

Šef Ureda za hadž Ismet ef. Zejnelović je upoznao IO o posljednjim aktivnostima pred odlazak na hadž te napomenuo da ove godine na hadž putuje rekordan broj hadžija u organizaciji IZBSA, ukupno 67.

IO je upoznat i o aktivnostima vezanim za predstojeće Susrete Bošnjaka u St. Louisu od stane Organizacionog odbora. Svi gosti Susreta su potvrđeni te ćemo imati čast ugostiti, hfz. Kenana Musića, hfz. Mensura Malkića, dr. Safiju Malkić, Avdu Huseinovića, Eldina Huseinbegovića kao i mnogobrojne druge goste. Usvojen je program održavanja susreta kao i program održavanja mektebskog takmičenja i takmičenja u hifzu Amme džuza.

IO je razgovarao i o predstojećoj mektebskoj 2018/2019 godini kao i planu i programu rada za narednu godinu te je naloženo komisji za mektebsku nastavu da sastavi i dostavi plan i program rada koji će se distribuirati svim džematima.

Također je odobren i zahtjev džemata SABAH iz Chicaga o otvrenju džamije u 2019. godini, te je odobreni termin 6. i 7. seprembar 2019. godine.

Na dnevnom redu si bile i mnoge druge tačke o kojima se raspravljalo, te je donesen i niz drugih zaključaka.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.