Održana treća redovna sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dana 9. aprila 2019. godine je održana treća redovna sjednica IO-a na kojoj su sumirani rezultati održane skupštine IZBSA u Pinellas Parku, te seminara za predstavnike džemata i imama. IO je konstatovao da su skupština kao i seminari uspješno realizirani sa posebnim osvrtom na odličnu organizaciju, te izuzetnu susretljivost džemata domaćina u Pinellas Parku. IO upućuje posebnu zahvalu džematu na organizaciji četverodnevnog programa.

Podnešen je i izvještaj o predramazanskim aktivnostima, a sekretar IZBSA je upoznao članove IO o aktivnostima vezanim za ramazanske imame i sejjar vaize za 2019. godinu. Muftija dr. Sabahudin ef. Ćeman je upoznao glavne imame o planiranim posjetama džematima četiri medžlisa, te će glavni imami odrediti džemate i vrijeme posjeta tokom mjeseca ramazana. IO je također upoznat o tekućim aktivnostima vezanim za projekte “Mala medresa“ na kojme ćemo ove godine imati 63 kanidata, te projektu “YES Camp“ za koji još uvijek teku prijave. IO je zaključio da je potrebno uraditi više promocija ljetnog kampa u džematima, pa će se u narednom periodu na tome dodatno raditi. Ismet ef. je podnio izvještaj o pripremama za ovogodišnji hadž, a IO je raspravljao o inicijativi za nagrađivanje imama i istaknutih džematlija sa 50% cijene hadža o čemu će javnost biti naknadno upoznata.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima vezanim za rad i unapređenje zajednice te o projektima i inicijativama koje su pristigle na adresu IZBSA.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3