Search
Close this search box.

Održana treća redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Pod predsjedavanjem muftije IZBSA Sabahudin ef. Ćemana održana je treća redovna sjednica IO na kojoj su na samom početku glavni imami medžlisa i članovi IO-a ispred medžlisa podnijeli kratke izvještaje o prethodno održanim skupštinama medžlisa. Konstatovano je da su ovo bile do sada najposjećenije skupštine, te da su protekle u finoj atmosferi. Izbori na nivou medžlisa su također uspješno okončani.

IO je također donio Odluku o mjestu održavanja skupštine IZBSA, a domaćin će 13. maja biti džemat Hartford, CT. Rukovodstvo Skupštine će uskoro obavijestiti delegate ispred džemata o tačnim terminima kako bi delegati na vrijeme planirali dolazak i kupovinu karata.

Sekretar IZBSA je podonio izvještaj o ramazanskoj umri i pripremama za istu. Prijave su u toku još dva dana i ima dovoljno mjesta za sve koji su zainteresirani. Sekretar je upoznao IO o predramazanskim i ramazanskim pripremama te je konstatovao da će na prostoru IZBSA ove godine boraviti 13 ramazanskih imama, te su svi već dobili vize kao i 4 sejjar vaiza. Također, blokovi za zekat i sadekatu-l-fitr su stigli na prostor Amerike te se vrši distribucija po džematima.

Muaz ef. Redžić je obavijestio IO o planiranom terminu otvorenja džamije „Selam“ u Grand Rapidsu za 16. septembar, te je termin i odobren.

Muftija Sabahudin ef. je najavio predramazansko savjetovanje putem Zoom-a za sve imame sa prostora IZBSA koje će se održati u srijedu 15. marta. Također je obavijestio IO da su odobrena mjesta za hadžije sa prostora IZBSA te se čeka informacija iz Ureda za hadž Rijaseta IZ-e u BiH o tačnom broju mijesta kao i o uslovima prijava, o čemu ćemo javnost upoznati čim prije.

IO je razgovarao i o drugim pitanjima te je donio nekoliko važnih odluka i zaključaka.  

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA