Održana Treća redovna skupština Medžlisa 2 (Midwest) ICNAB-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Treća redovna Skupština medžlisa Midwest održana je proteklog vikenda (30-31. januar 2016) u Grand Rapidsu

(Michigan), a njen domaćin je bio džemat Behar na čelu sa imamom Edipom ef. Makićem.

U subotu popodne održan je sastanak imama, a navečer u prisustvu velikog broja džematlija i predstavnika medija upriličena je mevludska svečanost kojoj je prisustvovalo dvanaest imama ovog medžlisa zajedno sa delegatima iz reda džematlija. Oni su zajedno sa džematskim horom izveli prelijep program, a večer su upotpunila obraćanja Oblasnog imama hafiza Muriza ef. Mešića i predstavnika Savjetodavnog vijeća BiH u Washingtonu, gosp. Harisa Alibašića.

U nedjelju je održana Skupština medžlisa uz prisustvo Glavnog imama ICNAB-a, mr. Sabahudina ef. Ćemana, a njoj su prisustvovali i delegati iz jedanaest džemata (BAIC i Gazi-Husrev beg Detroit, ICC Behar i BICC Selam Grand Rapids, BICC Fort Wayne, ICC Greater Northbrook i BICC Chicago, ICBMN Minneapolis, ICC Ezan i ICC Bošnjak Des Moines, te BIAW Waterloo) dok su predstavnici džemata AIC Chicago i Sabah Lincoln bili odsutni.

Oblasni imam prezentovao je aktivnosti medžlisa, a posebna pažnja usmjerena je na omladinske susrete, mektebsko takmičenje, seminar za imame i novi billten, a razmatrani su i pravilnici o radu imama. U Upravni Odbor ICNAB-a izabran je Samir Mujagić, a u Nadzorni odbor imenovani su: Suad Redžić, Rasim Memić, Ahmed Kadić, Fejlem ef. Salkić i Oblasni imam.

Posebne pohvale na uspješnoj organizaciji upućene su džematskom Odboru, ženskom dijelu džemata i imamu domaćinu.

Već u maju mjesecu očekuju nas treći omladinski susreti medžlisa Midwest, isto u Grand Rapidsu, a njihov domaćin ovaj puta je džemat BCC Selam.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3