Search
Close this search box.

Održana vanredna Skupština u džematu Seattle

U nedjelju, 2. juna 2024. godine u prostorijama Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu održana je vanredna Skupština na kojoj se diskutovalo o važnim projektima za budući rad džemata, i to:

  • Prezentacija budućeg objekta u Tukwili
  • Izbor novih članova džematskog odbora
  • Status (pod)džemata Spokane
  • Održavanje mezarja
  • Građevinski status i drugi projekti

Nakon otvaranja sjednice i utvrđivanja kvoruma član džematskog odbora Džanan Porča je prezentirao plan za gradnju novog dvospratnog objekta u Tukwili za potrebe naše zajednice. Od toga, prvi sprat bi i dalje se iznajmljivao u svrhe obdaništa, dok bi drugi sprat služio nama za naše potrebe, dakle obavljanje namaza, iftare, mektepsku pouku i druge dogđaje koje džemat tokom godina organizuje. Poslije prezentacije pristupilo se glasanju i prijedlog je jednoglasno usvojen da se krene u ovaj projekat.

Po drugoj tački dnevnog reda u džematski odbor su izabrani Amir Arslanagić i Akma Gerzić. Zadužen je džematski odbor da u što kraćem roku imenuje predsjednika i potpredsjednika džemata, te da o tome obavjeste sve džematlije.

Tokom Skupštine, prisutnima se obratio Enes Dautović, predsjednik odbora u džematu Spokane, te iznio aktivnosti koje su oni do sada uradili na organizaciji, tj. registraciji džemata Spokane kod nadležnih ograna, kako bi Bošnjacim ana području Spokanea mogli ponuditi sve usluge koje jedan džemat i pruža. Iznio je nadu da će ubuduće još bolje raditi sa džematlijama u Seattleu, kao i samom Islamskom zajednicom Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Na Skupštini se još raspravljalo o održavanju mezarja te troškovima dženaze i gasuljenja, a ostavljeno je za redovnu džematsku Skupštinu u decembru da donese odluke o ovim pitanjima.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA