Održane hatme u džematu “Nur” St Louis

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu i nedjelju, 12. i 13. maja 2018. godine održane su završne aktivnosti za kraj mektebske godine u St Louis Islamic Center – Džemat “Nur”. Mekteb se već drugu godinu odvija u novoizgradjenom centru, i osjetan je porast djece i zainteresovanost roditelja. Ove godine je mekteb pohadjalo 258 djece podijeljenih u 10 grupa, a nastava se održavala subotom i nedjeljom.

Pored imama, Eldin ef Suše i Eldar ef Malkića, u mektebu su aktivno radili i vjeroućitelji mualim Amina Suša i Anida Malkić, hadži Asim Selimović, hadži Enisa Šekić, Denis Mržljak, Ajla Turnadžić, kao mnogi stariji polaznici i polaznice mekteba koji su u mekteb išli subotom, a pomagali sa mladjim polaznicima nedjeljom.

U subotu je održano mektebsko takmičenje na kojem su imami Eldin ef Suša i Eldar ef Malkić izvršili provjeru znanja i bodovanjem odabrali pobjednike koji će predstavljati džemat na Susretima Omladine u Jacksonville, FL početkom avgusta, a nadamo se i na Susretima Bošnjaka koji se održavaju u St Louisu krajem avgusta i početkom septembra.

Na mektebskom takmićenju sljedeći polaznici su postigli najbolje rezultate:

Prva grupa (6 – 8 godina):

1. Muhamed Malkić

2. Adna Osmanović

3. Mustafa Hršić

Druga grupa (9 – 11 godina):

1. Amr Suša

2. Kenan Mujkić

3. Medina Dedić

Treća grupa (12 – 16 godina):

1. Najla Mehmedagić

2. Samra Mujkić

3. Aldijana Selimović

Kao i prethodnih godina kad su polaznici mekteba džemata “Nur” ostvarivali zavidne rezultate na mektebskom takmičenju na nivou Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, i ove godine se očekuje uspjeh od pobjednika.

U nedjelju je održana završna ceremonija. Džamija je bila puna polaznika, njihovih roditelja, prijatelja, rodbine koji su došli da podijele svoju radost sa polaznicimaNa početku cermenonije su pobjednicima mektebskog takmičenja dodjeljene diplome i novčane nagrade. Diplomu za završenu hatmu je dobilo troje polaznika mekteba: Amina Mujčić, Samra Mujkić i Melisa Dedić.

Sufaru, kur’ansko pismo, su završili polaznici: Adna Osmanović, Ibrahim Mujkanović, Aldin Mujkanović, Haris Puteš, Nejira Čavčić, Emina Gladović, Giada Omerćehajić, Mishel Mardansahi, Melody Mardansahi, Melanie Mardansahi. Diplome o pohadjanju mekteba su dodijeljene svim polaznicima mekteba od strane njihovih vjeroučitelja.

Nakon podijeljenih diploma došao je najdraži dio programa za najmladje, a koji se sastojao u raznim vanjskim aktivnostima koje su bile pripremljene i dobro iskorištene na lijepom vremenu.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3