Search
Close this search box.

Održani 8. Omladinski susreti medžlisa 2 – Midwest

Grand Rapids, MI – Džemat Bošnjački Islamski Kulturni Centar Grand Rapids je ovaj vikend bio domaćin osmih omladinskih susreta medžlisa Midwest. Susreti su otpočeli sportskim turnirima u fudbalu i odbojci u subotu ujutro 4. novembra u sportskoj sali MSA Woodland. Nakon ručka i pauze aktivnosti su nastavljene u “Selam” džamiji.

Poslije ikindije namaza održane su odvojene radionice. Muallima Dženana Arnaut je vodila radionicu za djevojke, a imami Hazim-ef. Fazlić, Muaz-ef. Redžić i Refik-ef. Grabus za muškarce. Tribini za muškarce su takođe prisustvovali imami Majid-ef. Bradarić, Edib-ef. Makić, Fejlem-ef. Salkić, Vedad-ef. Arnaut i Sabahudin-ef. Dizdarević.

Nakon jacije namaza program su izveli imami i tri hora ilahija i kasida, hor “En-Nahl” iz džemata BAIC Detroit, hor “Nur” iz džemata BECCA, Chicago, i hor “Zemzem” iz džemata domaćina BICC, Grand Rapids, su oduševili sve prisutne zajedničkim izvođenjem ilahija i kasida.

Nakon programa u džamiji, sva omladina je imala još jedan zabavno-edukativni sadržaj, trivia game, koji je vodila muallima Amela Redžić, nakon kojeg je omladina nastavila druženje u prostorijama džemata BICC Grand Rapids.

Više fotografija sa omladinski susreta možet naći na Facebook stranici džemata: https://www.facebook.com/bosanskikulturnicentar.dzematgrandrapids

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA