Održana Druga Skupština medžlisa 4 – South

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Džemat Islamic Community of Bosniaks “Al-Hajj Feriz Delkic” u Jacksonville, Florida je 18. januara bio domaćin Druge skupštine medžlisa 4- Jug. Lijepo vrijeme i topla dobrodošlica domaćina su samo olakšali da Skupština uspješno obavi i da se svi delegate medžlisa lijepo osjećaju.

Skupštini su prisistvovali delegati 12 džemata našeg medžlisa koji se proteže od Kansas City, Missouri do Tampa, FL, a ispred ICNAB-a skupštini je prisustvovao glavni imam Sabahudin ef. Ćeman.

Tema koja je dobila najviše pažnje je bila vezana za naše najmlađe. Dogovoreno je da se radi na organizovanju mektebskog takmičenja na nivou svakog džemata i našeg medžlisa. Također je bilo interesovanja i diskusije o Omladinskim susretima našeg medžlisa. Dogovoreno je da se ovogodišnji Omladinski susreti budu održani za vrijeme Memorial Day vikenda (24. do 26. maja 2015. g.) i da se u isto vrijeme održi i mektebsko takmičenje na nivou medžlisa na kojem će učestvovati svi pobjednici iz džemata. Pobjednici mektebskih takmičenjima u džematima in a nivou medžlisa bi trebali dobiti vrijedne nagrade.

Delegati su aktivno učestvovali u prijedlozima amandmana na Statut ICNAB-a, kao i na Pravilnike koji se koriste u svim džematima članovima ICNAB-a. Prijedlozi će biti iznešeni i prezentovani na narednom Saboru ICNAB-a
Dio vremena se proveo na diskutovanju o projektima i aktivnostima ICNAB, a one ove godine između ostalih uključuju Susrete Bošnjaka koji će se održati u septembru, kao i o Ljetnoj Školi koja se u organizaciji Rijaseta, ICNAB-a i medrese “Osman ef Redžović” održava u Visokom od 21. jula do 3. avgusta 2015. Pomenuto je da ove, ali i ostale, projekte ICNAB-a svi džemati bi trebali da aktivno podrže i da uzmu učešče u istim.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3