Omladinski iftar u Kansas City, Missouri

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Skoro u centru kontinentalnog dijela Amerike lociran je jedan mali džemat koji djeluje u sastavu Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike. Islamski centar “Bošnjak” veličinom i članstvom možda jeste mali, ali je veliki u želji za borbom za ono što je važno za Bošnjake Kansas City-ja.

Prije dvije godine Gradsko Vijeće u Kansas City je donijelo Rezoluciju kojom se obilježava 25. godišnjica srebreničkog genocida, džematski aktivisti učestvuju u medjureligijskom dijalogu, a stalno dobivaju i pozive političara. Od svojih skromnih donacija, džemat daje puno u sve projekte Islamske Zajednice, a pogotovo za stipendije kroz Fondaciju “Ljiljan”.

Iako u džematu trenutno nema stalnog imama, džematski odbor radi puno da obezbijedi i zadovolji vjerske potrebe svih džematlija. Ovaj ramazan gost imam je Harun ef. Šljivić koji je donio neku posebnu svježinu u džemat.

U mubarek 29. noći ramazana organizovan je omladinski iftar. Iskusni Harun ef. se mladima obratio nadahnutim predavanjem, a osmjesi mladih su govorili sve. Starijim džematlijama je bilo drago jer su vidjeli da još ima mladih Bošnjaka koji će nastaviti započeto.

Da Allah dž.š. nagradi našu omladinu i da ih učvrsti na putu istine. Amin!

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3