Omladinski iftari u Seattleu i Portlandu

Ovaj ramazan je mašallah bio mubarek za mnoge omladince koji su iskoristili njegovu blagodat i iskoristili ga da naprave mnogo dobrih dijela.Jedno od tih dobrih dijela su I dva organizovana omladinska iftara između džemata Portland i Seattle.

Prvi iftar u Seattlu 25. maja gdje je uz Allahovu pomoć bio prisutan veliki broj omladinaca koji su taj iftar pripremili potpuno sami, od dekoracije do hrane. Pored omladinaca iz Portlanda i Seattla, pirisutni su bili braća I sestre iz drugih muslimanskih zajednica . Abudlah ef. Polovina nas je počastio prelijepim predavanjem za omladinu. Druženje omladine u džamiji je trajalo do kasnih jutarnjih sati gdje su dočekali sehur i sabah namaz.

Drugi organizovani omladinski iftar se desio 8. juna, ali sada u Portlandu. Veliki broj omladinaca se zaputio ka Portlandu gdje su bili dočekani od strane džemata Portland na prelijepi način uz uručivanje plakete omladincima za njihov dolazak i trud od strane Abdulah ef. Polovine. Begzudin ef. Jusić nas je počastio veoma lijepim I poučnim predavanjem za omladinu prije iftara. Nakon Iftara i akšam namaza njihovo druženje se nastavilo do sehura i sabah namaza.

Ovom prilikom džemat Portland je napravio prostor za prezentaciju omladinskog kampa i svih programa koji su trenutno u toku od strane IZBSA.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.