Omladinski iftari u Seattleu i Portlandu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ovaj ramazan je mašallah bio mubarek za mnoge omladince koji su iskoristili njegovu blagodat i iskoristili ga da naprave mnogo dobrih dijela.Jedno od tih dobrih dijela su I dva organizovana omladinska iftara između džemata Portland i Seattle.

Prvi iftar u Seattlu 25. maja gdje je uz Allahovu pomoć bio prisutan veliki broj omladinaca koji su taj iftar pripremili potpuno sami, od dekoracije do hrane. Pored omladinaca iz Portlanda i Seattla, pirisutni su bili braća I sestre iz drugih muslimanskih zajednica . Abudlah ef. Polovina nas je počastio prelijepim predavanjem za omladinu. Druženje omladine u džamiji je trajalo do kasnih jutarnjih sati gdje su dočekali sehur i sabah namaz.

Drugi organizovani omladinski iftar se desio 8. juna, ali sada u Portlandu. Veliki broj omladinaca se zaputio ka Portlandu gdje su bili dočekani od strane džemata Portland na prelijepi način uz uručivanje plakete omladincima za njihov dolazak i trud od strane Abdulah ef. Polovine. Begzudin ef. Jusić nas je počastio veoma lijepim I poučnim predavanjem za omladinu prije iftara. Nakon Iftara i akšam namaza njihovo druženje se nastavilo do sehura i sabah namaza.

Ovom prilikom džemat Portland je napravio prostor za prezentaciju omladinskog kampa i svih programa koji su trenutno u toku od strane IZBSA.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3